Vrsto let uspešno zastopamo nemško podjetje ChessBase GmbH, ki je priznan izdelovalec šahovske programske opreme ("the world's leading chess software company" – Washington Post). Šahovski programi omogočajo poleg igranja s šahovskim motorjem tudi dostop do spletnega šahovskega strežnika, kjer se lahko v živo pomerite in družite s šahisti iz vsega sveta. Šahovski strežnik playchess.com gosti na tisoče šahistov – od amaterjev pa vse do najboljših velemojstrov. Partije se tudi ratingirajo, zato lahko vedno najdete nasprotnika po svoji meri.

Šahovski program Fritz 13 prinaša obilo novosti, najbolj vidna je nov uporabniški vmesnik, ki je sedaj bolj podoben sodobnim računalniškim programom. Ikone na orodni vrstici se dinamično spreminjajo glede na položaj uporabnika. Program omogoča tudi enoletno neomejeno igranje na spletnem strežniku playchess.com, kjer lahko igrate šah v živo in komunicirate z igralci iz vsega sveta. Priložena je podatkovna baza z 1.5 mio partij – od zgodovinskih začetkov do današnjih dni.
Naročite ga lahko v angleškem ali nemškem jeziku. Minimalne sistemske zahteve so: Pentium 3, 1 GB RAM-a, Windows XP (SP3) in DVD ROM. Cena programa z vključenima 22% DDV in poštnino znaša 61 €.

Kontaktni podatki in lokacija podjetja

Na spletni strani uporabljamo le piškotke, s katerimi se zagotavlja pravilen pretok zahtev in informacij med serverji in končnimi točkami (load balancing), ki (v skladu z zakonom) ne potrebujejo vnaprejšnje odobritve uporabnika. Ne zbiramo nikakršnih informacij o uporabnikih, ki obiščejo naš portal.